Annonce
Nanna Ask fra Svendborg Bibliotek er leveringsdygtig i nyttige råd og links til bøger på nettet. Arkivfoto
Ugeavisen Svendborg

Studerende? Skoleelev? Læsehest? Netbiblioteket er altid åbent

Bibliotekets digitale hylder bugner af kvalitetslitteratur lige til at hente ned fra nettet.
Annonce
  • Nanna Ask fra Svendborg Bibliotek er leveringsdygtig i nyttige råd og links til bøger på nettet. Arkivfoto
  • En god bog: André Aciman, "Call me by your name": Bogen udspiller sig et sted i Norditalien i sommeren 1983, hvor den 17årige Elio forelsker sig vildt i Oliver, faderens årlige forskningsassistent. Gennem 6 hede, sanselige uger vender forelskelsen op og ned på Elio og Olivers liv. Romanen er en coming of age historie om, hvordan begær kan forvandle et menneske, så han bliver, ja sig selv. Bogen bag Luca Guadagninos vidunderlige prisbelønnede kærlighedsfilm fra 2017 ligger som lydbog på eReolenGlobal, indlæst af Armie Hammer, der spiller rollen som Oliver i filmen, - i sig selv uimodståeligt!
  • En god bog: Jonathan Safran Foer, "Vi er vejret": Ja, du ser rigtigt: den amerikanske succesforfatter og klimadebattør Jonathan Safran Foers nye nonfiktion bog ligger allerede som e-bog på eReolen. Bogen er en inspirerende, velskrevet opfordring til os alle om at droppe kød ved blot ét måltid om dagen, for på den måde med individuel handling at skabe en fælles kamp mod klimaforandringerne. En undersøgelse af de tanker og valg, klimakrisen stiller os over for.
  • En god bog: Jonathan Franzen, "Korrektioner": Humoristisk beskrivelse af familien Lambert, der er i total opløsning, med faderen ramt af Parkinson og børnene enten ramt af depression eller arbejdsløshed; for at afhjælpe situationen beslutter mor Enid sig for en traditionel julefest, så familien kan få "korrigeret" livsførelsen fra traditionel midwest til det nye postmoderne Amerika. Romanen ligger både som lydbog og e-bog på eReolen sammen med en stor del af resten af Franzens forfatterskab.
  • En god bog: Linn Ullmann, "Før du sover": Har du endnu ikke læst noget af norske Linn Ullmann, så glæd dig til at gå ombord i hendes forfatterskab, som er rigt repræsenteret på eReolen. Romanen Før du sover er unge Karin Bloms fortælling om sig selv og sin store, mærkelige familie; hun lever i sin egen verden, hvor fantasi og virkelighed næsten umærkeligt glider over i hinanden, mens alle omkring hende alligevel ubønhørligt bevæger sig mod ensomheden.
  • En god bog: Karin Michaëlis, "Den farlige alder": Den verdensberømte thuriners skandaleroman fra 1910. Bogen fortæller om overgangsalder, skilsmisse, moden erotik og en kvindes komplekse indre liv i en tid, hvor den slags ikke var noget, man skrev bøger om. Romanens hovedperson Elsie Lindtner bryder i 40årsalderen ud af sit ægteskab og isolerer sig for i breve og dagbøger at reflektere over overgangsårene. I mens forelsker hun sig – gengældt - i en yngre mand. Romanen ligger som e-bog på eReolen som ”Blå titel”.
  • Når nu bibliotekerne holder coronalukket, er der heldgivis masser af muligheder for at læse både fag- og skønlitteratur på nettet. Arkivfoto
Ugeavisen Svendborg

Kunstnergruppen "Fynske piger i maj" fejrer 50 års jubilæum

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Debat: Skalten og valten

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Debat: Kirkegård - Lad de døde komme til orde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Fællestur til Drejø med Svendborg Forsamlingshus

Ugeavisen Svendborg

Åben onsdag- papirklip ved Lene Lund

Ugeavisen Svendborg

Gudmekoret fylder 100 år - kor dag med koncert

Ugeavisen Svendborg

Svendborg Bibliotek: Musik og fortælling med husmusikant Kjartan Bue

Ugeavisen Svendborg

Nu er der igen musik i kælderen

Ugeavisen Svendborg

Litterær speed-dating

Ugeavisen Svendborg

WERKmarked på Fredriksø

Ugeavisen Svendborg

Svendborg-band udgiver ny musikvideo skabt med kunstig intelligens

Ugeavisen Svendborg

Foredrag on Israel og Palæstina konflikten ved Gunnar Steenberg

Ugeavisen Svendborg

Plante- og stiklinge marked ved Svendborg Forsamlingshus

Ugeavisen Svendborg

Reparationscafe i Svendborg Forsamlingshus

Ugeavisen Svendborg

Foredrag om den Transiranske jernebane ved Tom Eggert

Annonce